7 Ağustos 2011 Pazar

Ev Kullanıcıları İçin Öneriler

Yeni Yazıcı Alacaklar İçin Öneriler,

Öncelikle hangi tür bir ürün alacağınıza karar vermelisiniz, çok fonksiyonlu mu olacak, renkli mi olacak, ayda ne kadar çıkış alırım, az yer kaplaması önemli mi, ne kadar bütçe ayırabilirim, gibi soruları kendinize sorun.
Eğer çok fazla çıktı almayı planlamıyorsanız ve bundan kesinlikle eminseniz, küçük bir inkjet yazıcı işinizi görebilir diye düşünebilirsiniz. Ancak yine de performans ve sorunsuz bir yazıcı istiyorsanız laser yazıcı her zaman en iyisi olacaktır. Giriş seviyesindeki 40 -50 dolarlık ürünleri saymazsak lazer yazıcılar inkjetlere göre o kadar da pahalı değil artık. 100 dolar civarında siyah beyaz,200 dolar civarında ise renkli bir laser yazıcı artık satın alınabiliyor.

Laser yazıcıların avantajlarını sıralayacak olursak,
Büyük çoğunlukla inkjetlerden ucuz sayfa başı maliyete sahiptirler.
Daha uzun kullanım ömürleri vardır.
Performans sayfadaki renk miktarına göre değişmez.

Bunlara Dikkat !

Uzun süre kullanmayacağınız durumlarda inkjet yazıcıların kartuşlarındaki mürekkep donabilir, yazıcının tipine göre bu birkaç hafta veya ay sürebilir. Yazıcınızın üreticisinden veya servisinden bu durumdan kaçınmak için ne yapabileceğinizi öğrenmenizde fayda var. Laser yazıcılarda ise bu süre oldukça uzun olmasına rağmen sınırsız değil. Ortam koşullarına bağlı olarak genellikle 1-2 yıllık bir bekleme döneminde herhangi bir sorun yaşamazsınız.
Çıktı alacağınız sayfa adedi yüksek ise  hiç düşünmeden Laser Yazıcılara yönelmelisiniz.